Att ta steget

En av de både svåraste och lättaste stegen jag tagit i processen hittills är definitivt det då jag skickade iväg min första ansökan. Ibland krävs det mycket (ibland inte lika mycket) för att göra ord till handling, och jag skulle nog kunna likna mitt 'beslut' vid att dra av ett plåster: det gick fort. Jag hade pratat med mina föräldrar om det innan och självfallet läst många bloggar, men en dag under sommaren vaknade jag och bara, 'utan förvarning', visste att jag skulle söka in, utan att riktigt ha bestämt något med någon. Jag gick in på datorn och fyllde i ansökan och skickade iväg den, utan att riktigt reflektera över vad jag höll på med, och trots att man självfallet kan ångra sig så kände jag att, now there is no turning back. IT'S ON BABY, typ. 
Det är lätt att drömma, prata och vilja, men to make things happen brukar vara svårare. Nu har jag ju inte precis några erfarenheter av utbyteslivet, men jag skulle nog våga ge alla som funderar på att åka ut men inte är säkra rådet: GÖR DET! Be bold, be brave, you are amazing. 
 
じゃ ねえ
General | | 3 comments |

HEJ!

HEJ! I guess this is the time to write the captivating introduction to this blog thingy. 
Jag kan redan nu säga att nej, jag kommer inte skriva på engelska hela tiden. Bara ibland.
 
IN ANY CASE. Jag heter Johanna, är 17 år och ska åka till Japan med utbytesorganisationen Explorius 14/15. Det är idag exakt 218 (om jag fått rätt på resedatumet) dagar kvar tills jag åker, vilket kanske leder till frågan: Varför skapar du en blogg så tidigt innan? Well, Imma answer that for you. 
Jag vill framförallt visa att jag finns. Som en aktiv utbytesstudentbloggläsare (ohyes) så vet jag att det är bra att, ja, sätta sig på kartan ganska tidigt. Jag kan förhoppningsvis få kontakt med andra blivande utbytesstudenter (framförallt som ska till Japan, har inte hittat en enda. suck.) och även svara på frågor som uppkommer och som jag känner att jag själv aldrig riktigt fick svar på genom att själv läsa bloggar. 
Eftersom att det nu är lång tid kvar tills avresan och allting faktiskt börjar hända så säger väl det sig självt att bloggen inte kommer vara överdrivet aktiv förens saker börjar hända, men I'll be here for you if you need me. I'll be whoever you need me to be. (Om ni fattar referensen så älskar jag er.)
 
Ja, jag antar att det var vad jag hade att säga för den här gången. I will be back.
 
また ねえ
 
 
General | | Kommentera |

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

General | | One comment |
Upp