Grammatik och Stockholm?

Heyyyyy guys!
 
Nu är jag (nåja, för någon dag sedan) hemkommen från det kristna ungdomslägret Kom Med! i Kungälv (som arrangerades av UngdomsOas) och kan härmed säga att mitt sommarlov har börjat på riktigt. Eller ja, det kan jag väl egentligen inte säga, men jag har jobbat och varit iväg i två omgångar i sommar med så kort tid emellan att jag inte känt att jag kunnat sätta mig ner och bara slappeslappa... Och nu kan jag det, för nu har jag inga resor eller jobb eller något kvar innan Japan!
Trodde jag
Men den glädjen var kortvarig, för idag fick jag ännu ett (faktiskt två) brev från Explorius! Det första jag öppnade innehöll ett band att hänga om halsen och en "bricka" med lite information om ankomsten till Narita Airport samt telefonnummer till min japanska organisation. Det är tänkt att jag ska ha den på mig på flygplatserna så att man kan se att jag är utbytis! I det andra brevet fanns min värdskolas broschyr (helt på japanska, såklart) samt många papper från WYS och även två från min värdskola där jag fick information om vilka tider jag ska gå i skolan och lite om skoluniformen och vilken klass jag ska gå i. Kan skriva mer om detta senare, om någon är nyfiken! I brevet fanns även ett litet papper som heter Certificate of Eligibility och som jag behövde fylla i typ tre papper med sjukt omständiga frågor för att få. Detta papper ska jag, tillsammans med pass och lite annat, skicka upp till den japanska ambassaden i Stockholm för att få mitt visum. Och nu kommer vi till det som jag ville ha sagt från första början - för mitt visum måste hämtas ut på plats. I Stockholm. Vilket innebär att jag ska ta mig från Helsingborg till Stockholm och sedan från centralen till ambassaderna, in på den japanska ambassaden och hitta rätt människor och sätta mig och prata med dem och sen få mitt visum. Eller jag vet inte ens hur det kommer gå till när jag är där. Och allt detta ska jag göra helt själv................. Yikes
Men jag vet inte, nu när jag har haft lite tid att tänka på det så känns det ändå lite spännande. Ett litet äventyr där jag måste klara mig helt på egen hand. Typ som de 10 kommande månaderna, fast en dag. (Om någon av er bor i Stockholm så vill jag gärna veta hur jag hittar till Åhlens citys busshållplats från centralen och hur man åker buss utan att ha något kort eller så, har ingen aning om hur det funkar och hittar ingen info)
 
Anyways, jag vill även skriva lite om de senaste dagarnas pluggande. För ska man till Japan, då är det vettigt att kunna japanska! Jag har suttit och kämpat och kämpat och kämpat med japanska uttryck och japansk grammatik och det är både roligt och utmattande (det är väldigt speciellt att lära sig språk, speciellt när man vet att man måste och att det inte är en kurs som man ändå snart ska sluta), och jag känner definitivt att det leder någonstans. Jag kombinerar mina läroböcker med youtubevideor (vill ni lära er språk så kan jag verkligen rekommendera att kolla en del på youtube! videorna räcker inte till allt men är bra att kolla på, inte minst för uttal) för att inte tröttna på någon av dem och för att båda ger mycket, och änsålänge känner jag fortfarande att det är kul att läsa japanska! Jag hoppas att det håller i sig för alltid..........
 
I övrigt så händer inte så mycket i mitt ytterst fartfyllda och spännande liv. Jag har börjat inse att det börjar bli sista gången jag gör saker innan jag åker. Typ sista gången jag besöker en viss plats eller sista gången jag äter något speciellt eller ja... Jag pratade faktiskt med mamma idag om vad jag vill äta innan jag åker! Och när jag tänker så så känns det nästan som att jag ska vara borta resten av mitt liv och inte 10 månader. 
Jag tänkte slänga in lite bilder, för Sara sa att om man inte har bilder på sin blogg så blir den tråkig. 
 
På återseende, jya neeeeeeeeeeee
 
 
 
 
 
General | | Kommentera |

En månad kvar! Eller va?

Okej, så i eftermiddags fick jag mail från Explorius (jag gillar att få mail från dem, är alltid lika spännande) med min flygbiljett, schema för de första fyra dagarna (soft landing camp) samt massor av information gällande flygresan samt det lilla minilägret vi ska ha innan vi beger oss till våra värdfamiljer! Ju mer jag läste om flygresan, desto mer nervös blev jag (och är). Seriously, det är så många regler och saker att hålla koll på så att jag tvivlar på om jag kommer klara det, jag blir lite halvrädd för att allt är så strikt och får för mig att jag inte kommer komma iväg för att allt kommer krångla.... Men så är jag inte heller en van flygresenär. In any case, det var överlag väldigt bra och nyttig information jag fick, och jag fick även namn och kontaktuppgifter till alla de nordiska Japan-utbytisarna som åker genom WYS! Vi är sammanlagt tio stycken varav tre är från Sverige, tre från Finland, två från Danmark och två från Norge! Vi kommer alla flyga med samma flyg men stiga på på olika platser, jag ska åka över till Kastrup i Köpenhamn eftersom att jag bor i Helsingborg och kommer därför möta upp danskarna och sedan möta resten ombord på flyget! Ska försöka kontakta danskarna så att vi kan bestämma mötesplats på flygplatsen, jag behöver mentalt stöd när jag är där känner jag...........
 
Apropå att kontakta så har jag haft kontakt med min värdfamilj!! Jag fick deras mailadress tre dagar innan jag fyllde år (just det, jag är 18 nu........) och skickade iväg ett mail kvällen efter (som jag jobbade med sjukt länge), där jag på japanska men även lite på engelska skrev om hur jag ser fram emot att träffa dem, hur glada hela familjen är över att jag har fått dem som värdfamilj and so over! Jag bad dem även skicka bilder på familjen, och när jag dagen efter fick svar från dem hade den femtonåriga dottern skrivit en jättefin text om hur förväntansfulla de är över att jag ska komma, om hur mycket hon tycker om filmen Spirited Away och Studio Ghibli i allmänhet, samt satt ihop kollage med bilder på alla i familjen! Det var så välgjort och fint och de ser ut som en fantastisk och äventyrlig familj, så jag blev lite överväldigad över hur bra det kommer bli!! Min blivande värdsyster hade även målat en megafin bild TILL MIG som födelsedagspresent, och den föreställde huvudkaraktären från Spirited Away ur en scen i filmen. Den var såååååååå fin och jag blev jätteglad över den också och överväldigad över att hon tagit sig tiden att göra något till mig. Jag känner mig redan välkomnad i familjen, och det känns jättejättebra! 
 
Och just det, jag kanske ska förklara rubriken också..... Jo, när jag var på det sista och största Exploriusmötet I Malmö sa de att avresedatumet för oss som ska till Japan var den 18e augusti, men när jag idag fick flygbiljetten stod det att vi ska åka den 27e! Så jag hade liksom förberett mig för att skriva ett "EN MÅNAD KVAR OMGOMGOMG"-inlägg efter som att den är den 18e juli idag, men så är alltså inte fallet! Jag känner mig faktiskt ganska lättad över den här flytten, för då kommer jag ha chans att träffa mina närmsta vänner mer och även hälsa på mina klasskompisar och säga hejdå, och så får jag lite mer tid att samla mig och förbereda mig. Nu är det ju bara en måna... Nej vänta, dang it, 40 dagar kvar!
General | | Kommentera |

PLACERING

OKEJ OKEJ OKEJ OKEJ OKEJ THE CALL JUST CAME
 
Jag har fått placering. Ska försöka samla mig och berätta om det men det kom för typ en halvtimme sen så jag är fortfarande typ hypad eller ja men ja okej
 
Madeleine ringde alltså (chef på Explorius) men jag missade samtalet precis. När jag såg att det stod Explorius på skärmen insåg jag dock vad det var för samtal och guess what......... Jag började gråta, såklart!! Jag ringde upp så snabbt jag kunde och grät mig igenom hela samtalet och efteråt kastade jag mig på datorn för att kolla närmare på all info jag fått, så here we go!
 
Jag kommer bo i staden Kumamoto som ligger på ön Kyūshū i södra Japan, vilket innebär att det kommer vara varmt där hela tiden. Jag kollade faktiskt upp temperaturer och den kallaste medeltemperaturen är ungefär 10 grader och det är i januari!! Jag hoppas att jag överlever........ Okej, skolan jag ska gå i kan jag inte säga mycket mer om än att den heter Kumamoto Prefectural Toryo High School, då hemsidan är helt och hållet på japanska och jag ännu inte har bemästrat det japanska språket till den grad att jag kan läsa så mycket (speciellt inte när typ allt står i kanji.), men den ser fin ut på bilderna!!!!!! Och värdfamiljen då! Jag kommer bo i en familj (vet inte om jag får skriva namn så jag låter bli att göra det) som består av en mamma som är 39, en pappa som är 40 och två döttrar som är 15 och 10!! Jag kommer dela rum med min femtonåriga värdsyster, gud vad mysigt ahhhhhh
Jag har kollat runt en del på internet och försökt hitta information om Kumamoto, men änsålänge har jag inte fått fram mycket mer än att deras "landmärke" är ett fort eller slott eller vad man ska kalla det som heter Kumamoto Castle (Eller Kumamoto-jō) och att författaren till One Piece kom därifrån..... Men den verkar i alla fall ligga på västkusten, så då får jag nog ganska nära till havet!!! 
 
Jag kommer bo hos den här familjen fram till januari, och sedan får jag se om jag stannar där längre eller om jag byter sen! Det är ganska vanligt att man bor hos olika familjer när man är utbytesstudent i Japan (ofta av ekonomiska skäl eller för att de bor ganska trångt), så det kan hända att jag byter till en annan värdfamilj, men det kommer ändå vara i samma stad så att jag kan gå kvar i samma skola!
 
Okej jag är jättelycklig just nu, placeringen är fantastiskt bra och jag har verkligen inget att klaga på (förrutom värmen då hahhhhh), nu känns allt sååååååå bra och nu är jag ännu mer taggad på att åka!! 
 
Från och med nu kanske det kommer uppdateringar oftare, så om ni är intresserade så have that in mind!!
 
Nu ska jag gå och gråta lite till och vara lycklig och hoppa runt i huset typ resten av dagen (och månaden, och sommaren), vi hörssss
 
Jya neeeeee~
General | | 2 comments |
Upp