Kan nu konstatera att råa ägg suger

HEJJJJ!
 
Okej, vart tar tiden vägen?! Var det inte förra veckan det var 280 dagar kvar? Om inte min nedräkningsapp har fått spader är det 51 dagar kvar till avresa, how crazy is that???? Jag börjar inse att det är dags att planera vad jag ska packa, höja nivån på japanskapluggandet och börja förbereda mig mentalt. Det sistnämnda tror jag att jag gör, jag har under de senaste typ två veckorna faktiskt insett att jag åker. Det tog ett tag, men nu känns resan inte avlägsen längre, vilket har gett mig en chans att börja bearbeta det. Jag tänker oftare och oftare att jag ska ta vara på vardagen här hemma, och jag försöker göra det också. Det där med packningen, däremot.... Jag har hittills försökt skjuta ifrån mig tanken på den biten och har därför inte ens reflekterat över vad jag ska ta med mig. Det börjar nog bli dags att göra det, hehe. 
 
Men okej, några nyheter då? Well, någonstans i tiden mellan detta och förra inlägget fick jag visumansökan från Explorius! Jag hade precis omfamnat sommarlovets känsla av frihet när visumansökan kom, och den hade nog stannat om ansökan inte hade varit så.... krånglig. Det var många konstiga saker jag behövde fylla i, saker som jag inte tänkt på tidigare och inte visste vad jag skulle svara på, och dessutom behövde jag åka och ta passfoton två gånger.... TVÅ! Av den enkla anledningen att japanerna har ett annat mått för passfotona än vi i Sverige (och typ resten av världen) vilket jag inte tänkte på när jag tog dem, så jag fick åka och ta nya. Så nu har jag tagit passfoton i fyra omgångar inför utbytesresan......... Börjar bli stammis i fotoaffären. Det hela blev ett stressmoment (med betoning på stress) men jag fick ihop allt tillslut och nu är det inget kvar förrutom väntan på placering och värdfamilj!
 
För övrigt så har jag sommarjobbat i två veckor och börjat titta på en digitalkamera som jag eventuellt ska köpa/önska mig i födelsedagspresent! Jag kan verkligen inget om kameror men har hittat några som verkar bra och som dessutom är snygga, vilket för en ovetande människa som mig är ungefär lika viktigt som att den är bra, hehe. Och ja, som inläggets rubrik antyder så försökte jag idag dricka ett rått ägg. Varför inte, liksom? Men I can tell you att jag aldrig kommer göra om det....... Det var vidrigt. Och ja, jag misslyckades hårt. Well, ni vet, yolo och sånt!!!!! 
 
(ps. när man går in på min blogg visas bara de tre senaste inläggen som skrivits, jag är ganska säker på hur man fixar så att alla syns men har varit för lat för att ta tag i det, så om ni vill läsa äldre inlägg så hänvisar jag er till arkivet!)
 
På återseende! I'll be back 
じゃ ねえ、 みんあさん!!
General | | Kommentera |

Tankar??

Koooooooooonbanwa minna-san!
 
Jag är åter tillbaka och självfallet är det kväll. Sen kväll är uppenbarligen den bästa tiden på dygnet att blogga, vilket jag säger utan vetenskapliga bevis men ändå står fast vid. Det har i varje fall hänt en hel del nu; jag har avslutat andra året på gymnasiet, kastat mig ner i japanska verb och maratonkollat den nya säsongen av Orange is The New Black.... Jag har en del tankar nu så jag tänkte lista upp dem för att få styr på dem, here goes nothing:
 
1. Det var skolavslutning i tisdags, och jag har därmed sagt hejdå till min fina klass för all framtid och NÄSTAN sagt hejdå till skollokalerna (nästan=ska dit på onsdag för att ha min sista japanskalektion) för ett läsår plus två sommarlov. Känsor: Det känns konstigt och jag känner samtidigt inte det. Ni vet, svårt att inse att jag åker snart osv osv.
2. JAG ÅKER SNART. Okej, jag vet inte om 71 dagar räknas som snart, men med tanke på att jag började räkna ner dagarna när det var 280~ dagar kvar så är det snart. Och när jag nu slutat skolan står inget mellan mig och resan. (bortsett från sommarjobb, läger och lite sånt men jaja) Känslor: Som jag skrev innan, jag fattar inte det. Så trots att jag går och tänker på det varje dag så har det inte slagit mig vad jag har gett min in på.
3. Det är sommarlov, och jag känner mig fri som en fågel!! Sommarlovet befinner sig liksom alltid i en avlägsen framtid, och BAM så är det avslutning och nu sitter jag här och ska uppfylla alla saker jag tänkt göra under lovet. Det har i alla fall börjat lovligt med min träning och relativt bra med japanskan, och jag börjar sommarjobba om två veckor, så not too bad!! Känslor: Freeeeeeedooooooooooom
4.  Pappa kom igår och sa att samtalet från Explorius kan komma nästa vecka. Om ni inte vet vad samtalet syftar på så är det SAMTALET. Ni vet. Samtalet när de ringer och har min placering. Och jag dog lite när han sa det, för jag är sjukligt nervös och förväntansfull!!! Känslor: well, pirrrrrrrrrrrr
5. Det är fina tider, tv-seriemässigt. (lite orelevant hah sorry not sorry) Det är fortfarande två avsnitt kvar av Game of Thrones, Orange is the new black har kommit ut och jag har precis börjat kolla på House of Cards! Jag känner att jag borde hålla tv-serietittandet på en lagom nivå, förra sommaren satt jag inne lite för mycket....... Känslor: Som sagt, fina tider!!
6. Last but not least så ska jag ta chansen att klaga även fast jag känner att jag inte har någon rätt alls att göra det. Jag ÄR jätteglad över resan, det är det häftigaste som någonsin hänt mig, men jag börjar faktiskt bli lite trött på att svara på folks frågor om hur det känns att jag ska åka iväg och om jag har fått placering, och att få höra "neeeej johanna, don't goooo". Känner som sagt att jag inte bör klaga men jag har inget bra att svara på dessa saker....... Men jag är jätteglad att folk bryr sig! Får jättemycket positiv feedback från många i min omgivning och mycket stöd, vilket känns jättebra!!
 
Sorry for my rant guys, heh. Imorgon börjar sommarlovet på riktigt och jag ska njuta till 2000, jag hör av mig om jag har några nyheter.... 'til then, stay amazing. jya nee
 
General | | Kommentera |
Upp