Utbyteskänslor

Det känns kanske som en konstig titel att ha på inlägget då jag ännu inte är en utbytesstudent utan 'endast' en blivande sådan, men jag tror att jag talar för alla - eller i alla fall de flesta - blivande utbytesstudenter när jag säger att att våra känsloliv inte heller är helt... stabila. Jag är så otroligt förväntansfull inför utbytesåret och är jätteglad och omåttligt tacksam för att jag faktiskt ska få åka iväg, men jag är även rädd och tycker att hela grejen är skrämmande. Hela tanken på att vara ifrån familj, vänner, husdjur!!! och allt som jag är så van vid är läskig för mig som är så hemmakär och varken är van vid att vara utomlands eller borta hemifrån längre än en vecka. Jag vill vara tydlig med att jag är etthundra procent för resan, men även att vägen dit inte bara består av förfäntansfull...het (inte säker på om jag precis skapade det ordet själv) utan även ett visst mått skräck. Det är en del av paketet, man får räkna med en helt ny sektion av känslor som utbytesstudent, och då är det otroligt skönt att det finns så många andra lika galna människor som ska göra samma resa och som man kan dela sina känslor med. Att jag inte har fått kontakt med en enda person som ska åka till Japan är en annan femma, men de ploppar väl upp för eller senare!
 
Jag tror att ni kan gissa varför jag skriver detta nu, en måndagskväll när jag egentligen borde sova... Yes, mitt huvud svämmar över av utbyteskänslor. Jag kommer förmodligen drömma om Japan ikväll, as usual. 
Med det så avslutar jag min lilla känslotext, vet dock inte om det är lönt att skriva godnatt då de flesta (förhoppningsvis) redan sover nu.
 
Jya nee~
 
Efter att ha kollat min nedräknare kan jag nu konstatera att det är ungefär 158 dagar kvar till jag åker. mamma mia
General | Utbytesstudent, explorius, japan | |
#1 - - Isabelle:

Ååh känner exakt som du beskriver! läskigt spännande äventyr! jag hade faktiskt Japan som ett av mina val, men det blev Nya Zeeland för mig till slut!

#2 - - Isabelle:

om du har facebook så kan du ju gå med i gruppen Year abroad USA 14/15 (https://www.facebook.com/#!/groups/508506579187018/). Ja den kanske är till för USA men jag är då med i den ändå, och vet att en som ska till England är med. Många utbytesstudenter samlade i en grupp och folk att prata med! :D

#3 - - lina:

Gud vad coolt att du ska till Japan! Ska till USA i sommar, och känner mig typ exakt som du beskrev - förväntansfull ena sekunden och nära panik andra. Så bra inlägg, haha! :D
Kram!

Svar: It's kind of crazy, haha... Men tack för att du säger det! Och ja, det är skönt att känna att man inte är själv om känslorna i alla fall...
Johanna Wennergrund

#4 - - Joanna:

Åhhh, du satte precis ord på mina känslor!!!! <3

Svar: Det känns sjukt skönt att veta att det är normalt att känna såhär, haha xD
Johanna Wennergrund

#5 - - Louise:

Det är precis så jag känner!! Jag ska till USA i sommar och är glad och ledsen och nervös och allt på en gång haha. Kan du inte berätta lite om hur det är att flytta till Japan? USA är ju annorlunda jämfört med Sverige men samtidigt är mycket också lika. Skulle du vilja göra ett länkbyte också? Det är så kul att läsa om allas olika förberedelser och hur de kommer ha det när vi åker. Kram :)

Svar: Åh, vad skönt att höra att jag inte är ensam om alla dessa känslor!! När du skriver att jag ska beskriva det japanska livet, menar du då hur jag som utbytesstudent kommer bo eller allmänt om hur man lever där?Jag gör absolut länkbyte, jättekul att du vill det! Jag kommer definitivt följa dina förberedelser, det finns alltid något bra som man själv kanske inte tänkt på! :D
Johanna Wennergrund

#6 - - Louise:

Båda, och hur gör du med språket? Kan du japanska? Så himla coolt att du ska åka dit! :D

#7 - - Louise:

Båda, och hur gör du med språket? Kan du japanska? Så himla coolt att du ska åka dit! :D

#8 - - Tingeling:

Hej hej!! Vad kul att du ska till Japan, jag är just nu utbytesstudent i Tokyo 14/15 :D
Ser fram emot att läsa din blogg! Länkade min också ;) Om du vill prata om utbytande/värdsliga saker så hör av dig ^^
kram!

Svar: HALLELUJAH!! Haha, du anar inte hur glad jag är över att ha hittat (eller ja, du hittade du ju mig xD) någon som är i Japan! Åh vad skönt. Jag kommer definitivt följa din och vi får verkligen hålla kontakt!!
Johanna Wennergrund

Upp