The Exchange Student Challenge

Jag hade egentligen tänkt vänta med att göra den här till jag fått min värdfamilj och placering, men jag har suttit och läst andra blivande utbytisars challenges och jag orkar inte vänta med att skriva den! (Det kan trots allt ta ända till sommaren innan jag får placering)
 
Jag har uppdaterat det här inlägget ett tag efter att jag fått min placering, och mina uppdaterade svar står under de ursprungliga svaren! - 11/8-14

 

Vilket land ska du till?

 日本 - Japan!! 

 

Vilken organisation reser du med?

 Min svenska organisation är Explorius och min japanska är WYS 

 

Hur/var skulle du helt vilja bli placerad?

Jag skulle helst vilja hamna på någon av huvudöarna, kanske inte inne i en storstad (det är ett sjukt tryck där och jag vet inte om jag skulle trivas i det, i alla fall inte i början) men gärna nära en, så att jag relativt lätt skulle kunna ta mig dit! Jag har ingen jättestor koll på japanska städer och kan därför inte namedroppa några som jag väldigt gärna skulle vilja placerad i. Jag försöker dock att inte tänka för mycket på detta så att jag inte blir besviken, bäst att inte ha några speciella förväntningar!

 

Har du fått familj eller gjort stat-/regionsval?

Nope! Och som sagt, det kan ta ett tag.... Men jag väntar med spänning.

Jag kommer bo i staden Kumamoto som ligger på ön Kyushu i södra Japan, med en familj som består av en värdmamma, en värdpappa och två värdsystrar som ska fylla 13 och 16! Jag gjorde inget stat- eller regionsval då man inte får göra det om man åker till Japan med Explorius.  

Kommer du åka på något förberedelseläger?

Yes! De tre första dagarna kommer jag spendera i Tokyo tillsammans med andra utbytesstudenter, och vi kommer då gå på en del sightseeing, få japanskalektioner och mycket information om deras kultur, skolsystem, hur det är att bo i en värdfamilj etc etc. Dag fyra är avresedag, och vi möter då våra värdfamiljer och börjar våra utbytesliv! (Jag blir nervös bara jag tänker på det!!!)

 

Vad ser du mest fram emot?

Alltså, denna fråga... Jag har inte tänkt så mycket på resan, borde jag ha gjort det?? Jag har inte riktigt vågat. Men jag skulle nog i alla fall säga att jag ser mycket, MYCKET fram emot att besöka Tokyo och upptäcka allt vad den fantastiska staden har att erbjuda, att få prata japanska på heltid, att få bilda nya relationer med vänner och värdfamiljen, att få utforska den japanska naturen.... Och självfallet, att få gå i japansk skola och äta japansk mat varje dag!! 

Jag ser just nu mest fram emot att få lära känna min värdfamilj och bli ett med den japanska kulturen. 

 

Vad fruktar du mest?

Lika mycket som jag ser fram emot att få höra och prata japanska är jag jätterädd för att göra det. Min japanska är inte fantastisk och jag kommer säkerligen ha det svårt i början (som de flesta har), och tanken på att inte kunna göra mig förstådd eller kommunicera är läskig. Sedan så är det ingen hemlighet att jag är väldigt hemmakär, och jag kommer sakna alla väldigt mycket. Jag får satsa på att fylla mitt schema så mycket som möjligt så jag glömmer bort att sakna dem!

 

(Sedan så hoppas jag för allt i världen att jag slipper äta levande mat, typ bläckfisk.)

 

Vill du prova någon ny sport?

Jag är väl inte världens sportigaste och mest aktiva människa, och det finns ingen sport som jag direkt tänker att "YES, den vill jag prova!!", men jag är öppen för förslag. Kommer gå med i det mesta ändå, bara för att få träffa människor.

Har nu sett att min skola erbjuder bågskytte, snacka om att jag ska prova det!! 

Vad kommer du sakna mest?

Min familj och mina vänner (såklart), mina husdjur (just nu känns det värst, det gör ont i hjärtat att tänka på att jag ska vara borta från dem så länge), svenskt godis, tryggheten i att kunna prata svenska, skolan.... Jag skulle nog säga att jag kommer sakna tryggheten mest, i största allmänhet. Men jag känner samtidigt att det är den jag måste utmana, och det är jag taggad för!

 

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:

Harajuku, Ogasawara Islands och Sweden Hills i Hokkaido (kolla upp den sistnämnda, ni kommer inte ångra er!!)

 

Tror du att det kommer bli ett bra år?

 Jag är helt sjukt förväntansfull, jag ska till the land of my dreams och det kommer lätt bli det mest spännande och omtumlande året i mitt liv, jag tror att det kommer bli superbra!!

General, The Exchange Student Challenge | | 2 comments |
Upp