Vänta va, är det november??

W0000t. Tiden går så snabbt!! Nu har jag varit här i över två månader och jag tror att jag känner va, bara två månader? Har jag inte bott här i hela mitt liv? snarare än whoa, redan??. Jag trivs så bra här, som ni vet, och börjar verkligen komma in i språket och vardagen vilket är jättehäftigt!!
 
Skolan är kul men det är slitsamt att plugga språk varje dag och även varje dag leva med att inte kunna förstå mycket av det som pågår runt omkring en, så jag är ofta väldigt trött, både i skolan och efter. Men jag har jättefina klasskompisar som hjälper mig mycket med språket, och som jag skrev så har jag börjat komma in i språket mycket mer nu. Mitt ordförråd har utvecklats jättemycket vilket gör det lättare att använda grammatiken som jag lär mig, och på det sättet lär jag mig snabbare och snabbare och kan klara mig mer och mer med bara japanska. Det är jättehäftigt att kunna följa min egen utveckling och jag är stolt över mig själv för att jag utvecklas och kämpar och kämpar och kämpar!!
 
Igår var min skola ute på en.... liten utflykt. I Japan håller alla skolor tre festivaler varje år; kulturfestival, sportfestival och en egen festival som skiljer sig från skola till skola. Min skola kom på den brillianta idén att slopa hela festivalkonceptet och istället dra med alla ut på en liten vandringstur på... 33.4 km. ÖVER TRE MIL. Den här så kallade festivalen tog plats igår och det var längesen jag blev utsatt för en sådan utmaning. Med mina fyra gruppmedlemmar gick jag i åtta timmar genom småstäder och landsbygd, pratade massor med japanska, lekte japanska ordlekar, sjöng och traskade. De första tre timmarna var ganska härliga och jag kände bara av lite värk i benen, men för en tjej med korta ben som inte har utsatts för träning de senaste två månaderna var det inte lika kul efter det. Min grupp bestämde i början av färden att vi inte skulle klaga en enda gång över värk i benen, att vi var trötta eller att det var varmt. De tre sista timmarna kollapsade den regeln och de började klaga ganska frekvent, men jag höll fast vid att hålla allt i mitt huvud och klagade inte över något en ända gång under de åtta timmarna, vilket jag är väldigt stolt över. Hur jag lät när jag kom hem är en annan femma.... Men ja! Det är, för mig, en ganska ovanlig situation att befinna mig i där jag har så ont i fötterna att jag tror att de ska trilla av och samtidigt vara smärtsamt medveten om att jag har tre timmar kvar att gå..... Men trots allt detta så var det en jättekul upplevelse och jag hade jättekul med mina galna vänner och det var helt klart värt att knappt kunna ta mig upp för trapporna i huset nu, dagen efter äventyret.
 
Jag har bestämt mig för att skära ner betydligt på lyssnadet av all musik som inte är på japanska. Detta gjorde jag tidigare under veckan och har redan upptäckt många nya japanska band som är sååå bra. Japansk musik är en guldgruva, det finns så otroligt mycket bra och jag lider inte (inte så mycket i alla fall) av att inte kunna lyssna på den musiken som jag i vanliga fall lyssnar på. Det är synd att så mycket av den japanska kulturen aldrig når resten av världen, för de har så mycket som fler borde ta del av!! Jag tänkte dela med mig av några band som jag lyssnar på mycket, och även en länk till en låt som jag bara inte kan få nog av.....
 
Maximum the Hormone - ett alternative metal-band som blandar hård metal med cachy pop, de är helt galna och mitt absoluta favoritband när det kommer till japansk musik. gillar ni system of a down kommer ni antagligen gilla dessa, men de är inget för the weak eared.......

One OK Rock - ett band som varit in the buissness länge och har många bra låtar, de mixar japanska och engelska och sångarens engelska uttal är sjukt bra så det känns aldrig mobbat att höra de engelska bitarna. rockmusik, mycket mycket bra!
 
Goose House - ett gäng unga musiker som gör covers på kända japanska låtar och lägger upp dem på youtube. de är roliga, påhittiga och sjukt skickliga, jag lyssnar på dem varje dag!!
 
9mm Parabellum Bullet - japanerna och deras namn... well well, detta är också ett av min favoritband, punk/rockare som iblaaaand påminner om system of a down vilket alltid ger etthundratusen plus i kanten för mig.... de har även gjort låten som nog är min favoritlåt på japanska!
 
 
 
Jag har äntligen tagit tag i att lägga över mina bilder på datorn så jag kommer posta ett bildbombsinlägg efter detta, I hope you will like it! 
Och just det..... jag kommer inte skriva några detaljer om detta, inte än i alla fall. Men jag är kär!!
 
Jag hoppas att ni har det bra i Sverige och att kylan inte biter för hårt, I love you loooooots
xoxo
ヨハンナ
General | |
Upp